Dedicated to my mom

Als mensen zeggen, wat lijk je op je moeder, word ik daar heel erg blij van.

Ze is namelijk oprecht, lekker gek en optimistisch. Naast deze eigenschappen is ze een echte levensgenieter.

Genieten kan ze van de hele kleine dingen, zoals even in de tuin zitten met het zonnetje op haar gezicht. Op de bank hangen met een goed boek en een zak drop. Wandelen door het bos met de hond. Losgaan op de tennisbaan totdat ze zo rood is als een tomaatje. Op een terrasje zitten onder het genot van een witbiertje, mét citroentje. Muziek luisteren waarvan ze kippenvel krijgt. Genieten van de smaak van een perfect gebakken biefstukje met kruidenboter.. en zo kan ik natuurlijk nog wel even doorgaan.

Ze is er altijd en staat ook altijd achter me. Als ik me spontaan bedenk om naar haar toe te rijden is dit geen probleem. Als ik haar bel of andersom hangen we al gauw minimaal een half uur aan de telefoon. In de tijden dat Merel en ik de trein misten na een feestje was zij degene die ons uit de brand hielp. Naast mijn mama is ze mijn klaagmuur, mijn ex-collega en boven alles: mijn vriendin, ik vertel haar alles, mijn BFF!

Ze was dan ook niet de ‘moeder-moeder’ die élke middag met thee thuis op me wachtte. Niet de moeder die m’n hele jeugd ’s ochtends het brood nog voor me smeerde. Niet de moeder die me verbood te roken. Niet de moeder die het afkeurde dat ik op mijn veertiende ging stappen tot in de late uurtjes.

Good job! Het is helemaal goed gekomen.

En alle stedentrips, concerten, musicals, party’s, wandelingen, saunaatjes, uit-etentjes, bankhangmomentjes, telefoongesprekken met elkaar zou ik voor geen goud willen missen!

Mama, ik lijk steeds meer op jou!

Moederdag 13-05-2012

115 thoughts on “Dedicated to my mom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *